Kedves Vendégeink!

A kialakult helyzetre való tekintettel ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy szállodánk 2020.03.17-től bizonytalan időre bezár! Reményeink szerint ez az állapot átmeneti, de most az Önök és dolgozóink egészsége a legfontosabb.

Megértésüket köszönjük!

AJÁNLATKÉRÉS 10 éves a Szépia Hotel

A lótuszvirág

A lótuszvirágZsámbéki sétáink egyike-másika bizton elvezet a Zárdakertbe, ami a szomszédban lévő Zichy-kastélyban egykor honos apácarend pihernőkertje volt. Ma talán rekreációs parknak hívnánk, illetve, mi bizonyára nem, de talán azok akik szeretnek ilyen modernista nevet adni régi dolgoknak is.

A Zárdakert már csak nyomokban őrzi egykorvolt szépségének maradványait, de a hatalmas platánok között megbúvó tavacska még mindig nagyon szép. Van azonban egy – néhány éves – újdonság is. A tavacska nyugati – Romtemplom felőli – végében kis mesterséges sziget, vagy inkább kőhalom, annak tetején kerámia szobor, egy fehér-zöld lótuszvirág. A hinduk szent jelképe hírnevéhez méltón csendes nyugalmat áraszt, még a szanszkrit ábécé om betűjét is kivehetik rajta a jobb szeműek. Amit tudvalevőleg erős tüdejű jógik zengettek a meditációs légzőgyakorlatok kilégzési fázisában hosszan elnyújtva: ommmm. Sétáljunk le a tavacska partjára, száműzzünk elménkből hajszát, félelmet és napi zűrzavart, vegyünk egy mély levegőt és próbáljuk meg mi is. Ommm. Talán megnyugszunk kicsit.

(Zsámbék, Zárdakert, Kungl György alkotása)

Zsámbéki látványossságok Környező települések látványosságai