Kedves Vendégeink!

A kialakult helyzetre való tekintettel ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy szállodánk 2020.03.17-től bizonytalan időre bezár! Reményeink szerint ez az állapot átmeneti, de most az Önök és dolgozóink egészsége a legfontosabb.

Megértésüket köszönjük!

AJÁNLATKÉRÉS 10 éves a Szépia Hotel

Feri bácsi pávái

Feri bácsi páváiTavasszal, mikor újraéled a természet, a madarak is szerelmesek lesznek, a zsámbéki Lámpamúzeum felé tartó gyanútlan turista egyszercsak furcsa – és hangos – rikoltozásra lesz figyelmes. Közeledve a jeles intézményhez az említett rikoltozás forrása is hamarosan láthatóvá válik, két hatalmas és gyönyörű pávakakas kiabál társ után. Sokszor olyannyira hangosan, hogy még a „hegyről” is hallani lehet őket. Eléggé hiábavalóan kiabálnak szegények, mert tojó már jóideje nincs mellettük. Ezért azután mintegy háromméteres átmérőre kiterjesztett farktollaikkal hevesen udvarolnak az arrajáró embereknek is.

Feri bácsi, aki amúgy nagy madárbarát – tanú rá a hatalmas madáretető is a kertben – 1980 óta tart pávákat. A két gyönyörű, legszebb férfikorában lévő kakasnak a szárnya is ép, ifjabb korukban még repkedtek is a szomszédság felé, de azután csak hazakeveredtek valahogy. Feri bácsi elmondása szerint volt olyan látogató, aki úgy nézett rájuk, mint a viccbeli ember az állatkerti zsiráfra: „Ilyen madár márpedig nincsen.”

Látogassuk meg a Lámpamúzeumot és ezenközben az is kiderül, hogy márpedig létezik.

Elérhetőség: 2072 Zsámbék, Magyar utca 18. | Telefon: +36 23 342 212

Zsámbéki látványossságok Környező települések látványosságai