Kedves Vendégeink!

A kialakult helyzetre való tekintettel ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy szállodánk 2020.03.17-től bizonytalan időre bezár! Reményeink szerint ez az állapot átmeneti, de most az Önök és dolgozóink egészsége a legfontosabb.

Megértésüket köszönjük!

AJÁNLATKÉRÉS 10 éves a Szépia Hotel

A másik Romtemplom

A másik RomtemplomUgye tudják, hol van Zsámbékon a Romtemplom? Csak felnéznek szinte bárhonnan a hegy felé és ott magasodik, romjaiban is büszkén végigtekintve a Zsámbéki-medencén. De milyen másik? – kérdhetik. Pedig van Zsámbékon még egy Romtemplom, szinte szakasztott mása az eredetinek, csak jóval kisebb. Egyik tornya ugyanúgy csapott, hajója hiányos, viszont teteje ép, cseréppel akkurátusan be van fedve. Funkciója is kicsit más, mint nagy testvérének, inkább szolgál nyári pihenőhelyül, beszélgetések színteréül.

Jól van, elárulom hát, merre van, mielőtt kifurdalja az oldalukat a kíváncsiság. Az Ady Endre utca egyik ügyes kezű, hasonló dolgokkal foglalkozó mesterembere épített egy mini romtemplomot a kertje végébe. Ha elsétálnak a szennyvíztisztító felé, láthatják is, ahogy a képen. De ha a lakók otthon vannak és kedvesen kérik őket, szívesen meg is mutatják a „másik Romtemplomot” Önöknek.

Zsámbéki látványossságok Környező települések látványosságai