Kedves Vendégeink!

A kialakult helyzetre való tekintettel ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy szállodánk 2020.03.17-től bizonytalan időre bezár! Reményeink szerint ez az állapot átmeneti, de most az Önök és dolgozóink egészsége a legfontosabb.

Megértésüket köszönjük!

AJÁNLATKÉRÉS 10 éves a Szépia Hotel

A sörnyitó

A sörnyitóPersze, vannak különféle trükkök. Lehet másik üveggel, foggal vagy fogóval, odafeszített csavarhúzóval, vagy csak macsósan az üveg nyakát leütve. Régen férfiembernél mindig akadt bicska, azzal is lehet. Sőt, vagányfilmek némelyikében hüvelyikujjal pattintják le, amin fellelkesülve magam is bőrkeményedésig edzettem bohó ifjúként. De a kupak maradt. (Bár némely cégek pár éve nem átallják egyes sörösüvegre emlékeztető tárgyaikat hagyományrongáló módon csavaros kupakkal ellátni.) Szóval, a sörnyitó az igazi, az a klasszikus fazonú, olyan, mint egy lyukas lúd-, vagy kacsatalp, persze nyéllel.

De ilyen ritkán lapul a nadrágzsebben. Zsámbékon azonban nem kell emiatt megtartóztatnunk magunkat a szabadtéri árpaléfogyasztástól, ami egyébként közterületileg tiltva vagyon. Csak el kell sétálnunk a Malomárok utca (sportpálya mellett) közepéig (volt Betti-bolt), ahol egy kerítésoszlop-sörnyitó többfunkciós kombó fogad bennünket. Használják egészséggel!

Zsámbéki látványossságok Környező települések látványosságai